Zoeken in deze blog

dinsdag, augustus 11

Toolbox tip 1

Goedemorgen allemaal,

Zoals beloofd, de eerste aflevering van de Toolbox Tips: wat hebben we absoluut nodig in onze gereedschapskist?

Nu ga ik even doen alsof iedere lezer van mijn blog een absolute beginner is, ik hoop dat de meer ervaren lezers en lezeressen dat niet heel erg vinden.


Om kaarten te maken heb je eigenlijk alleen  nodig:
  • o   Papier
  • o   Een schaar voor papier
  • o   Een tekenpen, potlood, kleurpotloden of aquarelverf of markers,  liniaal, afbeeldingen of een stempelset
  • o   Een inktpad
  • o   Lijm


Je kunt immers zelf een tekening maken en een tekst schrijven op het basispapier. Mocht je iets verder willen gaan of tekenkundig wat gehandicapt zijn (zoals ik) kun je een afbeelding (van een knipvel) uitknippen en opplakken of een afbeelding stempelen en die inkleuren.

Dit is een voorbeeld van een simpele gestempelde en ingekleurde kaart, maar met een heel leuk effect. Deze kerst-set is nu al te bestellen, zie hieronder. 


Deze basisuitrusting helpt je om leuke kaarten te kunnen maken. En om uit te vinden of kaarten maken wat voor jou is, kun je volstaan met een  duik in de spullen die je al hebt. . Een schaar zul je wel in huis hebben, lijm misschien ook wel.Misschien heb je ook wel wat dikker papier of karton? Of hebben de kinderen wat bruikbaars? Niet?
Dan kun je daarnaast volstaan met een paar kleine basis aankopen Een leuke, meervoudig inzetbare stempelset, een basis inktpad, en basis cardstock hoeven ook niet duur te zijn. 

Een andere optie om te kijken of kaarten maken wat voor jou is, is deelnemen aan een make and take bij een demonstrator. Die zorgt voor alle materialen, jij kunt aan de slag ermee en als het bevalt kun je wat aanschaffen maar het hoeft niet!

Op een gegeven moment krijgt het virus je waarschijnlijk toch te pakken en wil je eigenlijk héle leuke kaarten gaan maken, je wilt het een stapje hogerop zoeken. Dan knip je de kaart basis ook niet meer met een schaar, maar een papier snijder. Dan vouw je de kaart ook niet meer in tweeën maar dan ril je je kaartmateriaal. Een schaar voor papier is trouwens geen vreemde gewoonte hoor, maar een noodzaak. Een schaar die voor papier wordt gebruikt, slijt daar dusdanig door dat je er niets anders mee moet knippen. Naaisters herkennen vast de paniek als je kinderen lekker knutselen en jouw bloedeigen stofschaar in het papier dreigen te zetten! Absolute nachtmerrie!  Deze materialen komen in de volgende Toolbox Tip uitgebreid aan de orde.


Voor nu wil ik je graag een basis uitrusting laten zien:


Built for Free Using: My Stampin Blog


Hiermee kun je 80 gevarieerde kaarten stempelen, met watervaste inkt. Dus kun je kleurpotloden of je eigen stiften of iets dergelijks gebruiken om de kaarten in te kleuren. Voor minder dan een euro per kaart heb je een origineel item om te versturen, ben je lekker creatief bezig en heb je een (nieuwe) hobby!

Veel creatief plezier de komende week!

Groetjes, Liane


1 opmerking: