Zoeken in deze blog

dinsdag, augustus 25

Toolbox 2 werken met het score board

Goedemorgen weer!

Het Score Board met papier en pen, klaar voor gebruik.
Heerlijk hè dit weer... warm, wind, regen: alles lekker afgewisseld. Maar ook in de ochtend en de avond weer dat frisse, dat wat koelere wat betekent dat we..........weer lekker kunnen gaan knutselen!Daarom gaan we het vandaag hebben over het Score Board, een item dat wat mij betreft niet mag ontbreken in je toolbox. Waarom niet? Omdat het je in staat stelt mooie items te maken die je ook met een gerust hart kunt verzenden, weggeven of verkopen. 
Kaarten gescored op het Score Board zien er netjes verzorgd uit, doosjes, verpakkingen, ladekastjes, opbergers voor je kaarten, visitekaartjes houders.. dat allemaal kun je mooi en strak maken met behulp van je Score Board!

Wat is een Score Board? Het is een hardplastic plank met groeven en een soort pen waarmee je rillen in papier en karton kunt maken. Deze rillen zorgen ervoor dat je vervolgens scherpe en rechte vouwen in je project kunt maken, waardoor deze netjes afgewerkt en professioneel overkomen. Ook kun je embosranden en debosranden maken. 


Bij embossen maak je een opstaand randje, daarom werk je aan de verkeerde kant van het papier. Zo kun je door middel van lijnenspel patronen op je werk maken. 
Debossen is juist een ' kuiltje'  maken. Je werkt aan de goede kant van het papier en eigenlijk is dit de eigenschap waar je het meeste gebruik van maakt. Doordat je een deuk in het papier maakt, rek je de vezels van het papier op waardoor je daarna juist een mooie scherpe vouw kunt maken. Je vouwt namelijk langs de gerilde lijn naar ' binnen' en zult zo altijd een rechte vouwlijn krijgen met minimale kans van scheuren van je papier. 
Hier zie je de verkeerde zijde van het papier waarop duidelijk de onderkant van het kuiltje zichtbaar is. Dit maakt het juist makkelijker om mooie vouwen te maken. 
Een close-up van de lijnen met daarbij de inkepingen om mooie hoeken te kunnen maken. 
In Engelse video's en uitleg zul je vaak zien en horen dat je je papier moet "burnish"-en. Dit betekent niets anders dan dat je met je vouwbeen de vouw nog eens extra plat strijkt. Zo krijg je een absolute droomvouw!

Een Score Board helpt je ook snel en doeltreffend te werken. Je kunt met behulp van een paar op het board te bevestigen plastic clips scorelijnen aangeven. Moet je nu een hele stapel doosjes maken (dank je wel cadeautjes voor je bruiloft bijvoorbeeld) kun je echt productie draaien. Maar natuurlijk kun je ook de gewone scorelijnen voor veelgemaakte kaarten aangeven. 

Ik zal later in het jaar ook postjes schrijven over het maken van complete doosjes en andere projecten met het Score Board. Voor nu heb ik je alleen even laten kennismaken met dit voor mij onmisbare multitalent!
Zoals je ziet, scherpe lijnen en hoeken!
Een perfecte deksel voor een doosje!

Mocht je vragen hebben of zelf een Score Board willen aanschaffen, kun je altijd contact met mij opnemen.

Fijne dag weer en geniet lekker van het weer en de komende knutseluurtjes!

Groetjes,
Liane
Geen opmerkingen:

Een reactie posten